با هدف ایجاد بستر مناسب، تسریع و تسهیل در صدور مجوزهای سرمایهگذاری، نسبت به ایجاد زیر ساخت های لازم به منظور جذب سرمایه گذاران در استان خوزستان اقدام شد، در رابطه با تحقق این مهم "ستاد جذب و توسعه سرمايهگذاری" به رياست استاندار خوزستان و با عضويت روسای سازمانها و مديران كل دستگاههای اجرايی ذیربط، نمايندگان تشكلهای بخش خصوصي و نمایندگان شرکت فناپ در سال 1396 شکل گرفت. "سامانه الکترونیکی پنجره واحد سرمایهگذاری خوزستان" درگاه واحدی برای مراجعه متقاضیان داخلی و خارجی سرمایهگذاری است که با ایجاد هماهنگی و انسجام بین دستگاه های اجرایی استان، پاسخگویی متمرکز به متقاضیان و سرمایهگذارن در تمامی مراحل ایجاد کسب و کار و توسعه آن، در کوتاهترین زمان ممکن ارائه می شود.
شش دلیل برای سرمایه گذاری در خوزستان
خوزستان رتبه اول را در کشور از نظر منابع عظیم نفت و گاز دارا است. استان خوزستان به عنوان مرکز اصلی فعالیت استخراج نفت خام و گاز طبیعی در کشور باشد.
استان خوزستان رتبه دوم را در صنایع فولاد و آهن در کشور دارا می باشد که سرمایه گذاری در احداث کارگاه های مدرن و سایر صنایع مصرف کننده تولیدات صنایع مذکور باعث ایجاد فرصت های شغلی جدید و حفظ وضع موجود می گردد.
یک سوم از آب های جاری کشور در این استان جریان دارد. از این امتیاز می توان درجهت سرمایه گذاری در امر کشاورزی، تحصیل برق، حمل و نقل، احداث بنادر و ناوگان صیادی، شیلات و گردشگری استفاده وسرمایه گذاران را در این امر ترغیب نمود.
خوزستان در تعامل با آبهای آزاد و جهان موقعیت جغرافیایی ویژه ای دارد. ارتباط این استان با جهان خارج از این طریق حاصل گردیده است و نتیجه آن ایجاد بنادر بزرگی همچون بندر آبادان، بندر امام خمینی و بندر ماهشهر بوده است که پتانسیل مناسبی را برای استان ایجاد نموده است.
استان خوزستان از جهت پتانسیل و قابلیت های کشاورزی در کشور بی نظیر و در دنیا از نقاط ممتاز است. متوسط حجم آورد سالیانه آبهای آن معادل 32 میلیارد متر مکعب ( یک سوم آبهای جاری کشور ) است.
دم وجود سنگهای دگرگون و سنگهای ماگمایی که از عوامل اصلی کانیزایی هستند، سبب گردیده تا ذخایر معدنی استان خوزستان محدود به معادن رسوبی غیرفلزی باشد.